C-Mobil, Szeged

ISUZU 4x4 D-MAX - ISUZU FGF Sailing team

ISUZU FGF Sailing team

2013-06-27

Az FGF Sailing Team a 2013-as szezontól kezdve az ISUZU színeiben szeli a hazai és nemzetközi vizeket! 

Az induló együttműködés alapját az ISUZU D-Max és az FGF Sailing team által kölcsönösen képviselt alapelvek inspirálták, mint a minőség, dinamizmus, siker és megbízhatóság.
A Melges 24 típusú vitorlás hajóval versenyző csapat a 2013-as szezonban több hazai és külföldi versenyen is részt vesz, amely versenyek mindegyikén esélyesként állnak a rajtvonalhoz.

A csapat profizmusát jól tükrözi, hogy az ISUZU FGF Sailing team tagjai több mint 20 magyar bajnoki címmel rendelkeznek, mely mellett olyan nemzetközi eredmények birtokosai, mint Európa Kupa 2., junior VB 6., EB 7. helyezés.
A csapat tagjai, Rozsnyay Domonkos, Bakóczy Róbert, Takácsy Kristóf, Takácsy Levente, és Buza Bence, mind a balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egylet tagjai.

A Melges 24 története

1992-ben Buddy Melges az America 3 nevű hajóval a kaliforniai San Diegoban megnyerte az America Kupát. A győzelmet a Reichel Pugh által tervezett hajóval és Bill Kochhal az oldalán aratta. Az ő kampányuk volt az utolsó sikeres amerikai Kupa védés.
Ugyanezen év decemberében volt, a szintén Reichel Pugh által tervezett Melges 24 első vízre tétele wisconsini Geneva tavon.
1993-ban a Melges 24 már hivatalosan is bemutatásra került a nemzetközi hajópiacon, ezzel megteremtve az un. ’high performance’ sporthajó kategóriát. Alig négy évvel később az angliai Torquayben megrendezésre került a Melges 24 első világbajnoksága, melynek egy évvel később a franciaországi La Rochelle adott otthont. Az esemény a tőkesúlyos hajók eddigi legnépesebb világbajnokságát jelentette 127 hajó részvételével.
A Melges 24 egy kiemelkedően különleges ’one design’ sporthajó, melynek népszerűsége világszerte folyamatosan növekszik. Az America Kupa által inspirált hajó megvitorlázása nyújtotta izgalom és a hajó reakcióképessége egyszerűen fenomenális.
A Melges 24 egy kényelmes kialakítású, könnyű testű hajó, mely a négy vagy öt fő legénységével könnyen siklásba hozható. Igényes mérnöki tervezésének köszönhetően jellemző rá a modern és innovatív felszerelés, mint például a karbon rudazat, kormány vagy a vertikális tőkesúly. A 62 négyzetméteres aszimmetrikus spinnakere a hajót igen könnyen siklásba hozza hátszélben. A gyors és egyszerűen kezelhető hajóval különleges kihívás a versenytaktika.
A Melges 24 felhúzható tőkesúlya lehetőséget ad a hajó kisméretű utánfutóval való szállításához és sólyán való vízre tételéhez. A Melges 24 egyszerű rudazatának köszönhetően, akár két fő is elég a hajó gyors összeszereléséhez.

forrás: www.melges24.hu 

A HUN 209-es vitorlaszámú, MELGES 24 típusú hajóval versenyző FGF ISUZU Sailing team csapatunk profilját ide kattintva lájkolhatja!