C-Mobil, Szeged

ISUZU 4x4 D-MAX -

ISUZU Sailing Team 2014 - Eredmények

2014-05-27

MVM MELGES 24 TAVASZI REGATTA – EB Előverseny 2014

Április 26.-án vette kezdetét az MVM Melges24 Tavaszi Regatta, az idei Melges 24 Európa Bajnokság előversenye Balatonfüreden, az MVM Sportegyesület rendezésében.A versenybíróságnak egyébként túl sok munkát szerencsére nem adó, óvástárgyalások nélkül záruló regatta tehát öt izgalmas és látványos futam lebonyolítását tette lehetővé, amelyek összesített eredménye a Geoff Carveth kormányozta brit Gill Race Team csapatának (legénység tagjai: Miles Quinton, Nigel Young, Will Goldsmith, Rachel Williamson) győzelmét hozta.

Összetettben a 4. helyen ért célba a fiatal generáció képviselőit felvonultató, Rozsnyai Domokos által kormányzott ISUZU FGF Sailing Team hajója (legénység: Kiss Viktor, Takácsy Levente, Takácsy Kristóf, Búza Bence) míg a magyar alakulatok versenyében a 2. helyen végzett a csapat.

Forrás: www.porthole.hu 

MELGES 24 Európa Bajnokság 2014

A magyar vitorlás sport egyik legjelentősebb nemzetközi eseményének adott otthont Balatonfüred, május 2. és 9. között itt rendezték a Melges24 Európa-bajnokságot.
A Melges 24 Európa-bajnokság sorsa csupán a hét utolsó futamán dőlt el a címvédő Franco Rossini csapata, a svájci Blu Moon és az olasz Matteo Balestrero között. A résztvevő csapatok szoros versenyt vívtak az egész futam során, végül a svájci Blu Moon gárda vihette haza az Európa-bajnoki trófeát. Az ISUZU FGF Sailing Team a Melges 24 Európa Bajnokságot az előkelő 25. helyen zárta, második legjobb magyar egységként, a legfiatalabb legénységgel.
Gratulálunk a szép eredményhez, a továbbiakban is sok sikert kívánunk csapatunknak!

A Melges 24-es az ezredforduló egyik legsikeresebb tőkesúlyos sporthajó típusa. Praktikus, könnyű és rendkívül gyors hajó - így aztán látványos versenyeket rendeznek a hajóosztályban. Harry C. Melges 1945-ben kezdte a hajóépítést. A család az egyik leghíresebb és legsikeresebb vitorlás dinasztia.1998-ban rendezték az osztály első világbajnokságát Angliában, 2010-ben pedig már magyar bajnokságot is rendeztek a flotta számára.

További részletek a verseny honlapján.

Forrás: www.balatonfüred.hu